The Packraft Trail 2021

Hiep hooi, het heeft even geduurd maar gelukkig staat in de zomer van 2021 weer het volgende avontuur op het programma. Het is maar een kleintje van een paar dagen in een land hier niet zo heel ver vandaan, maar dat maakt allemaal niet uit. Dit jaar doen we de Packraft Trail van Travelbase. Een tweedaagse hike en raft-trip dwars door het stroomgebied van des deux Ourthes in de Ardennen.

Met die (achteraf kleine) coronagolf van juli 2021 leek het bijna alsof de vakantie in het water zou vallen. Dat viel gelukkig reuze mee: een negatieve test en een vaag Belgisch aankomstformulier invullen was uiteindelijk voldoende. Maar ‘in het water vallen’ leek nogal letterlijk te worden, aangezien in de week voor de Trail de halve Ardennen, IJffel en Zuid-Nederland last hadden van overstromingen. Gelukkig voor ons konden we toch nog met een iets aangepast programma doorgaan.

Het oorspronkelijke plan was om de eerste dag vanaf het basecamp 10km te hiken, 8km te raften en dan weer 3km te hiken naar de campingplaats, en op de tweede dag 2km te hiken, 11km te raften en dan weer 10km te hiken naar het basecamp. Dat kon vanwege het hoogwater niet doorgaan: de Ourthe was te gevaarlijk. In plaats daarvan hebben we extra kilometers gehiked en geraft op het stuwmeer van de Ourthe.

Dag 1

Dag 2: waarin onze helden erachter komen dat bergopwaarts zwaar is

Dag 3: onverslaanbaar-editie

Dag 4: bier en tanks

Na al die kilometers lopen en peddelen hadden we wel een beloning verdiend!